Baby mediteranska enolončnica

Baby mala mineštrica oz. enolončnica, ki sem jo poimenovala mediteranska zaradi začimb in kombinacije mesa ter stročjega fižola, je primerna za uvajanje zelenjavno-mesne kašice nekje med 8. in 9. mesecem starosti. Ekološko goveje meso Ekodar pripravijo iz mletja vrata, plečja in podplečja, je kvalitetno in ne vsebuje nekvalitetnih maščob. Meni je mleto meso super izbira za malčke, ker je pripravljeno hitro, pretvorim ga lahko v nešteto zanimivih jedi, in halo, kateri malček pa ne obožuje mesnih kroglic in enostavne bolonjske omake? 😀

Nekaj idej, ki smo jih že nakuhali:

Porova juha s korenčkom, rižem in mesnimi kroglicami

Mesne kroglice z jabolkom in svedri z dušenim kitajskim zeljem

Reciklirane mesne kroglice v paradižnikovi zelenjavni omaki s svedri

Tajske mesne kroglice oz. preoblečena junečja rebra

Mi smo našo dišečo baby mediteransko enolončnico pripravili po tem receptu: 

Baby mediteranska enolončnica
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 1
KAJ POTREBUJEM
za 1 dojenčka:
  • EKO MLETO GOVEJE MESO EKODAR, 40 g
  • STROČJI FIŽOL, 50 g
  • KROMPIR, 80 g
  • KORENČEK, 1 manjši
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 čajna žlička
  • TIMIJAN, ena vejica
  • ORIGANO, ščep
  • ROŽMARIN, ščep
  • BAZILIKA, 2 listka
KAKO TO GRE
  1. Kokosovo maščobo segrejemo in na njej na malem ognju popražimo meso, ampak ne sme porjaveti. Dodamo narezan stročji fižol, olupljen in narezan krompir, korenček in začimbe. Zalijemo z cca. 300 ml vode oz. toliko, da je jed prekrita in kuhamo 20 min.
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: ne
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: ne
MESO: da
SOJA: ne
OREŠČKI: ne
PALMINA MAŠČOBA: ne

 

 

Leave a Reply