Ajdove kakavove palačinke s skuto in jagodno marmelado

kakavove ajdove palacinke

kakavove ajdove palacinke1

Ajdove kakakove palačinke s skuto in jagodno marmelado
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
30 min
za 5 palačink
  1. AJDOVA MOKA, 150 g
  2. KOKOSOVO MLEKO, 200-300 ml domačega kokosovega mleka (lahko pa tudi kupljeno)
  3. VINSKI KAMEN, 1 zvrhana čajna žlička (lahko tudi pecilni prašek)
  4. PRESNI KAKAV, 2 čajni žlički
  5. JAVORJEV SIRUP, 1 jušna žlica (ali drugega poljubnega sladila, lahko pa tudi brez)
  6. REPIČNO OLJE
za nadev
  1. NAVADNA SKUTA, 2-3 jušne žlice
  2. JAGODNA MARMELADA, domača, 1-2 jušni žlici
KAKO TO GRE
  1. Ajdovo moko in melko zmešamo v gladko, rahlo tekočo zmes. Če uporabimo domače kokosovo mleko, ki je bolj kompaktne, manj tekoče strukture, ga dodamo več; kupljeno pa dodajamo moki do želene gostote, kot bi pripravljali "navadne" palačinke.
  2. Tekoči masi dodamo vinski kamen, kakav in poljubno sladilo. Premešamo ter pustimo pol ure počivati.
  3. Palačinke pečemo na segreti ponvi, ki jo na tanko premažemo z oljem, na vsaki strani 1-2 minute.
  4. Najprej naredimo poskusno palačinko; če se trga, dodamo masi še malo moke.
  5. Ohlajene palačinke namažemo z nadevom in zrolamo v roladico ter narežemo na rezine.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply