recepti za uvajanje goste hrane
 
Ajdove kakavove palačinke s skuto in jagodno marmelado

Ajdove kakavove palačinke s skuto in jagodno marmelado

kakavove ajdove palacinke
kakavove ajdove palacinke1

KAJ POTREBUJEM

  • AJDOVA MOKA, 150 g (ali pirina polnozrnata, riževa moka, ipd.)

  • KOKOSOVO MLEKO, 200-300 ml domačega kokosovega mleka (lahko pa tudi kupljeno)

  • VINSKI KAMEN, 1 zvrhana čajna žlička (lahko tudi pecilni prašek)

  • PRESNI KAKAV, 2 čajni žlički (lahko tudi pravi kakav)

  • JAVORJEV SIRUP, 1 jušna žlica (ali drugega poljubnega sladila, lahko pa tudi brez)

  • REPIČNO OLJE, za peko, nekaj žlic

Directions

  • Ajdovo moko in mleko zmešamo v gladko, rahlo tekočo zmes. Če uporabimo domače kokosovo mleko, ki je bolj kompaktne, manj tekoče strukture, ga dodamo več; kupljeno pa dodajamo moki do želene gostote, kot bi pripravljali “navadne” palačinke.
  • Tekoči masi dodamo vinski kamen, kakav in poljubno sladilo. Premešamo ter pustimo pol ure počivati.
  • Palačinke pečemo na segreti ponvi, ki jo na tanko premažemo z oljem, na vsaki strani 1-2 minute.
  • Najprej naredimo poskusno palačinko; če se trga, dodamo masi še malo moke.
  • Ohlajene palačinke namažemo z nadevom in zrolamo v roladico ter narežemo na rezine.

Leave a Reply